Egon Hansen & Søn A/S

Audi tester genanvendelse af elbilsbatterier

Audi stiller bæredygtig mobilitet i form af en flåde på 50 Audi e-tron biler til rådighed ved World Economic Forum i Davos. De elektriske biler kører udelukkende på grøn strøm fra mobile opladningscontainere, der demonstrerer en potentiel genanvendelse af brugte batterier fra elbiler.

 

"Vi fokuserer klart og konsekvent på bæredygtige mobilitetsløsninger til fremtiden," understreger bestyrelsesformanden for AUDI AG, Bram Schot. "På dette års World Economic Forum kan vi demonstrere vores definition af praktisk elektrisk mobilitet og lade mange mennesker opleve det direkte."

Audi e-tron er den første fuldt elektriske serieproducerede model fra premiumproducenten med base i Ingolstadt. Audi har allerede modtaget over 20.000 reservationer af Audi e-tron, der vil være at finde hos de europæiske forhandlerne i februar. Med shuttleflåden på 50 Audi e-trons demonstrerer virksomheden igen bilens praktiske anvendelighed i de snedækkede schweiziske bjerge - også i regionens udfordrende vejr og topografi.

Mobile opladningscontainere af brugte elbilsbatterier

Tre mobile Audi opladningscontainere med en samlet effekt på 700 kW og en kapacitet på 1,14 MWh sikrer hurtig levering af grøn elektricitet til e-tron-flåden. Med dette forskningsprojekt tester Audi genbrug af elbilsbatterier, for når batteriernes brugsfase i biler er forbi, er højspændingsbatterierne fortsat egnet til andre former for energilagring. Derfor tester Audi scenarier ift. at bruge de tilgængelige ressourcer så effektivt som muligt. Virksomheden indsætter i øjeblikket containerne ved større arrangementer og supplerer således fleksibelt den lokale opladningsinfrastruktur.

World Economic Forum

Med dette forskningsprojekt engagerer Audi sig synligt i værdierne fra Global Battery Alliance inden for World Economic Forum. Alliancen består af offentlige og private partnere fra hele batteriforsyningskæden og har til formål at sikre social og økologisk bæredygtighed i værdikæden af batteriråmaterialer. Med henblik herpå beskæftiger Global Battery Alliance sig med betingelserne for udvinding af råmateriale, bæredygtige genbrugskoncepter i form af en lukket kredsløbsøkonomi og innovationer, der fremmer batterilevetiden. Audi har været medlem af samarbejdsplatformen siden 2017.

Audi har støttet World Economic Forum som eksklusiv shuttlepartner siden 1987. Det 49. årlige møde i World Economic Forum finder sted i Davos fra 22. til 25. januar 2019.

www.audi-mediacenter.com

_______________