Egon Hansen & Søn A/S

Audi elektrificerer den amerikanske stjerne Ken Block

Den kendte amerikanske rallykører Ken Block og Audi sætter nu gang i fælles projekter inden for elektrisk mobilitet. Ken Block har siden 2005 slået sit navn fast som rally- og rallycross-kører, men den 53-årige stjerne er dog primært blevet verdenskendt på grund af sine forrygende videoer, hvor han kører kraftige biler helt til grænsen på ikoniske steder rundt omkring i verden.

Med partnerskabet med Audi sluttes ringen for Ken Block: ”Audi er det mærke, som fyrede op under min passion for motorsporten. Jeg glæder mig ekstremt meget til at begynde på dette nye kapitel. I fællesskab skal vi udvikle innovative projekter og rykke grænserne for elektrisk mobilitet.”

Ken Block var en ung mand, da Audi quattro revolutionerede rally-verdensmesterskabet, og Audi Sport quattro S1 drønede op ad Pikes Peak i USA i ny rekordtid. Disse biler fik Ken Block til at drømme om selv at blive rallykører.

Under sit første besøg hos Audi fik han opfyldt endnu en drøm: Den amerikanske stjerne fik lov til selv at køre i flere af de historiske racer- og rallybiler. Der var blandt andre tale om Audi Sport quattro S1, Audi V8 quattro fra DTM og den futuristiske Audi e-tron Vision Gran Turismo.

Ken Block benyttede naturligvis også lejligheden til at teste den p.t. mest powerfulde elbil i modelprogrammet fra AUDI AG. ”Audi RS e-tron GT overraskede mig virkelig”, siger Ken Block. ”Designet er udsøgt, med masser af kærlighed til detaljen og en perfekt finish. Køreoplevelsen er fantastisk: Bilen er utroligt hurtig og har fremragende køreegenskaber. Det lave tyngdepunkt giver mulighed for hurtige retningsskift.”


Ken Blocks historie gør ham til et ægte ”Petrol Head”. Men den kendte amerikaner tænker også i nye baner og har i den seneste tid kørt i forskellige elbiler. På den sidste etape i Dakar Rally 2020 opnåede han den tredjehurtigste tid i en elektrisk prototype, og samme år vandt han det første løb i rallycross-serien ”Projekt E” i den svenske by Höljes.

”Fremtiden tilhører den elektrisk mobilitet”, siger Ken Block. Elbilen giver os som samfund mulighed for at reducere emissionerne og forhåbentlig gøre vores planet til et bedre sted. Men det er ikke det hele: Det handler også om performance. Jeg elsker alt det, der gør mig hurtigere. Det kan elbiler. Og hvad angår lyden: Den interesserer overhovedet ikke mine børn. De synes, at lyden fra elbiler er lige så cool som den fra forbrændingsmotorer.”

”Audi står for Vorsprung durch Technik”, fortæller Oliver Hoffmann, som er øverste chef for teknisk udvikling hos Audi. ”Når det gælder fremtidens mobilitet, forsøger vi hver dag at rykke grænserne, og vores mål er at begejstre vores kunder med progressivt design, innovativ teknologi og et meget bredt digitalt økosystem. Jeg er derfor meget glad for, at vi har kunnet indgå et samarbejde med Ken Block og hans team.”

”Ken Block deler vores passion for performance, forklarer Henrik Wenders, som er chef for Audi mærket. ”Han har evnen til at begejstre mennesker. Med sin progressive tankegang vil han yde sit bidrag på vores vej ind i en elektrificerende fremtid. Hjerteligt velkommen som en del af teamet!”

”Motorsporten baner hos Audi vejen for fremtidens teknologier”, siger Julius Seebach, som er chef for Audi Sport GmbH og øverste ansvarlige for motorsporten hos Audi. ”Elektrificeringen er en gamechanger, som vi tidligere så det med quattro-firehjulstrækket. Vi har spændende planer med Ken Block, som passer perfekt sammen med vores strategi.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk