Egon Hansen & Søn A/S

Audi e-tron GT kåret som Årets Smukkeste Bil

Ved den prestigefyldte kåring “Das Goldene Lenkrad” 2021 (Det Gyldne Rat) har den fuldt elektriske Gran Turismo, Audi e-tron GT, netop vundet prisen for Årets Smukkeste Bil. Audi e-tron GT vandt over 69 andre bilmodeller, og kåringen blev foretaget af læsere fra motormagasinet Auto Bild, fra lignende magasintitler i Europa, og fra avisen Bild am Sonntag.

Ved præsentationen af Audi e-tron GT som konceptbil i 2018, udtalte Audis Head of Design, Marc Lichte, at det er ”den smukkeste bil, som jeg nogensinde har tegnet”. Og her efter introduktionen tidligere på året er der mange, der giver ham ret!

Den 45. Det Gyldne Rat-uddeling fandt sted den 9. november i Berlin, hvor Markus Duesmann, CEO for AUDI AG, fik overrakt den berømte skulptur for "Årets Smukkeste Bil". "I sit design understreger e-tron GT vores claim som et designmærke inden for bilbranchen. Med sin imponerende performance tilbyder e-tron GT den mest emotionelle form for elektrisk mobilitet. Og med sit klimavenlige koncept udtrykker den en holdning. e-tron GT er vores elektriske flagskib,” sagde Duesmann.

70 nye modeller konkurrerede
Det Gyldne Rat er ikke kun en af de mest prestigefyldte, men også en af de ældste kåringer i bilbranchen i Tyskland – uddelt for første gang i 1976. Omkring 70 nye modeller konkurrerede om Det Gyldne Rat 2021, fordelt på 12 kategorier. Det særlige ved prisen som Årets Smukkeste Bil er, at afstemningen sker på tværs af alle kategorier, og læserne kan stemme direkte. Det betyder, at det er en rigtig publikumspris og et valg foretaget med hjertet.

Den progressive e-tron GT vinder andre priser
Audi e-tron GT betragtes som banebrydende for Audis elektriske fremtid, for fra 2026 vil virksomheden kun introducere nye modeller med elektrisk drivlinje. e-tron GT manifesterer emotionelt design, dynamisk performance og et klimavenligt koncept – egenskaber, der er gør denne sportsvogn til et ikon for Audi-mærket allerede nu. Udover Det Gyldne Rat-prisen har disse egenskaber også allerede først til andre priser.

Fx vandt Gran Turismo’en Autonis-prisen 2021 for bedste designinnovation i luksusklassen kåret af magasinet auto motor und sport, og Årets Bil 2022 i Tyskland gik også til e-tron GT i luksuskategorien.

Audi e-tron GT er det elektriske flagskib i Audi-porteføljen, og på trods af, at den ikke engang har været på markedet i et år, har den potentialet til at blive en rigtig klassiker.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk